Välkommen till Stjärnan

På Stjärnan går våra minsta barn 1-2,5 åringarna.

Vi är tre pedagoger som jobbar med 12 barn.

Vi börjar varje dag med samling. Där vi talar om dagens väder, veckodag och vilka barn som är på förskolan för dagen. Vi sjunger, dansar, läser sagor och gör rim & ramsor med barnen.
Varje samling avslutas med fruktstund.

Under veckan prioriterar vi att vara ute mycket. Ute får barnen bra tillfälle att träna upp motoriken och håller sig friska och glada.
På vår mysiga gård kan barnen cykla, åka rutchkana, gå på hinderbanan, gömma sig i pilkojorna, gräva i sandlådan och mycket mer.
Vi går på promenader i vår fina omgivning. Skolans skog och skolgård är också väldigt spännande!

Inne är miljön väl förberedd för att utforskas och stimulerar barnens lekfullhet, nyfikenhet, rörelseaktivitet och koncerntrerade arbete.

Barnen hjälper även till att duka, sopa, torka, tvätta mm. Allt som vi vuxna gör vill barnen göra och här får de tillfälle till detta. Barnen får hälla upp maten själva på sina tallrikar och dukar av efter maten och torkar av bordet efter sig.

Varje vecka går vi in till skolan och har gymnastik. Här byggs det upp hinderbanor så barnen kan hoppa, rulla, klättra, gå balansgång, åla, krypa, hoppa och mycket mer. Vi leker bollekar och använder oss av ärtpåsar som man tillexempel kan balansera på huvudet.

Små barn behöver mycket rörelse och mycket positiva händelser för att kunna utvecklas till trygga små individer. Hos oss får barnen verkligen detta!

Varmt välkomna att hälsa på!
 

 

känseltavlor
känseltavlor
lekrum
lekrum
sinnesrum
sinnesrum
arbetsrum
arbetsrum